"Ayinesi iştir kişinin / Lafa bakılmaz"


Marmaristen Datça'ya doğru yol aldığınızda,
Datça'ya 20 km tabelası ile Emecik Köyünün
giriş tabelasını görebilirsiniz.
Emeklilik zamanlarımı İstanbul dışında Kuzey Ege'de
Edremit körfezinde memleketim olan küçük bir köyde
geçirmeyi planlarken; hayat, Egenin en güneyine, ilk
cümlede tarifini verdiğim bu köye getirdi beni.
2007 Kasımdan beri yaşadığım bu köyde, köydeki hayatımla
ilgili tecrübelerimi/gözlemlerimi ve kaybolmaya yüz tutmuş
bilgileri zaman buldukça paylaşacağım.
Umarım zamana iyi bir tanıklık ederim.

Ve zaman değişti. Yol kasım 2014 de Emecik'ten Datça'nın içine düştü. Artık Hayat DATÇA'nın içinden akacak..

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Patlıcan


Fırın kabağından sonra bir lezzetli fırında sebze yemeği de patlıcanla yapılanı. Benzerlikler var, ama ikisi de birbirinden lezzetli.  

Patlıcanlar soyulduktan sonra resimde görüldüğü gibi dilimlenir ve tuzlanır. En az bir kaç saat beklenir.






Suyu süzüldükten sonra, bir kasede hazırlanan un, su karışımlı meyane hazırlanır,


Yağlanmış tepsiye bu meyaneye batırılmış patlıcanlar yerleştirilir.


Üzeri yağlanır.



200-250 derece arası önceden ısıtılmış fırında pişirilir, sıcak sıcak yenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder