"Ayinesi iştir kişinin / Lafa bakılmaz"


Marmaristen Datça'ya doğru yol aldığınızda,
Datça'ya 20 km tabelası ile Emecik Köyünün
giriş tabelasını görebilirsiniz.
Emeklilik zamanlarımı İstanbul dışında Kuzey Ege'de
Edremit körfezinde memleketim olan küçük bir köyde
geçirmeyi planlarken; hayat, Egenin en güneyine, ilk
cümlede tarifini verdiğim bu köye getirdi beni.
2007 Kasımdan beri yaşadığım bu köyde, köydeki hayatımla
ilgili tecrübelerimi/gözlemlerimi ve kaybolmaya yüz tutmuş
bilgileri zaman buldukça paylaşacağım.
Umarım zamana iyi bir tanıklık ederim.

Ve zaman değişti. Yol kasım 2014 de Emecik'ten Datça'nın içine düştü. Artık Hayat DATÇA'nın içinden akacak..

14 Ağustos 2012 Salı

Fırın Kabağı

Kabak zamanı hemde kocaman kalın kabakların zamanı. Bu kabaklar ne olur demeyin. Alıp aşağıdaki tarifi deneyin, bir kez yaptığınızda, bu yemeği tekrar yapacağınıza garanti veririm. Bu iri kabağı soyarken aşağıdaki resim.

Kabaklar soyulduktan sonra dilimlenir, tuzlanarak suyunu bırakması için beklenir. En az bir kaç saat.



Kabakların suyu süzüldükten sonra, fırın tepsisi yağlanır ve kabaklar aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yerleştirilir. Üzerine bir kısım toz şeker, un serpilir.





                                             
                                              Tekrar yağlanır ve fırına verilir.



200-250 derece arası önceden ısıtılmış fırında aşağıdaki gibi pişirilir, sıcak sıcak afiyetle yenir.

2 yorum:

  1. Üzerinde domates de dilimlendikten sonra fırına verilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer üzerine domates eklerseniz tadı değişecektir. benim tavsiyem koymamanız. afiyet olsun..

      Sil