Benzer familyadan "Tilkicek" "Tilki" dedikleri, yine Tijen'in kitabında "Tilkişen" olarak yer verilen ot yabani kuşkonmaz. Tadı acı olmadığı için daha çok tercih ediliyor. Zaten her iki otu da aynı yöntemle pişiriyorlar.
Annem memlekette çakıl börülcesini zeytin yağı ile kavurup içine yumurta kırardı. Varsa körmen de katardı.
Pazarda bulduğum acı ot ya da bizim deyimle çakıl börülcesini ayıklayıp yıkadıktan sonra onları küçük küçük kırdım.
Tavada zeytinyağı ile körmenin beyaz tarafını pembeleşinceye dek kavurdum ve üzerine çakıl börülcesini ilave ettim. Biraz yumuşayınca körmenin yeşil yaprakları ile yazdan kuruttuğum küçük çeri domatesleri de sıcak sudan bir iki kez geçirip ota ilave ettim. Bir kaç dakika da bu şekilde kavurup ateşi kapattım. İşte sonuç..
Çakıl börülcesinin rayihalı olan hafif acılığı, körmenin kattığı soğanımsı tatlılık ve domatesin hafif mayhoşluğu.
meral harika görünüyor...ellerine sağlık
YanıtlaSilkesinlikle deneyeceğim
tavsiye edrim ayşencim
Sil