15 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Patlıcan


Fırın kabağından sonra bir lezzetli fırında sebze yemeği de patlıcanla yapılanı. Benzerlikler var, ama ikisi de birbirinden lezzetli.  

Patlıcanlar soyulduktan sonra resimde görüldüğü gibi dilimlenir ve tuzlanır. En az bir kaç saat beklenir.






Suyu süzüldükten sonra, bir kasede hazırlanan un, su karışımlı meyane hazırlanır,


Yağlanmış tepsiye bu meyaneye batırılmış patlıcanlar yerleştirilir.


Üzeri yağlanır.



200-250 derece arası önceden ısıtılmış fırında pişirilir, sıcak sıcak yenir.


14 Ağustos 2012 Salı

Fırın Kabağı

Kabak zamanı hemde kocaman kalın kabakların zamanı. Bu kabaklar ne olur demeyin. Alıp aşağıdaki tarifi deneyin, bir kez yaptığınızda, bu yemeği tekrar yapacağınıza garanti veririm. Bu iri kabağı soyarken aşağıdaki resim.

Kabaklar soyulduktan sonra dilimlenir, tuzlanarak suyunu bırakması için beklenir. En az bir kaç saat.



Kabakların suyu süzüldükten sonra, fırın tepsisi yağlanır ve kabaklar aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yerleştirilir. Üzerine bir kısım toz şeker, un serpilir.





                                             
                                              Tekrar yağlanır ve fırına verilir.



200-250 derece arası önceden ısıtılmış fırında aşağıdaki gibi pişirilir, sıcak sıcak afiyetle yenir.